piatok 8. júla 2016

MALO TO BYŤ INAK! TAG

Určite sa aj vám stalo, že po prečítaní knihy ste si hovorili: „Prečooo to takto muselo skončiť???“ a v zúfalstve ste sa dramaticky hodili na zem ako zostrelená laň... Tu sú konkrétne prípady:

disney beauty and the beast belle butler cat life situations

1. Kniha, ktorá mala mať pokračovanie
Jonathan Strange & Mr Norrell (Susanna Clarke) – Hoci je táto kniha objemná dosť (pôvodné vydanie má 1060 strán!), ja som jej dosť nemala.  Prečo? Tu je krátka sumarizácia:
Mágia?  - Check
Anglicko v 19. storočí?  - Check
Originálna forma textu? - Check
Iný pohľad na historické udalosti? - Check
Dej začína snahou dvoch mágov o prinavrátenie mágie do Anglicka a ich vplyv na dejinné udalosti počas ich snaženia. Pán Norrell je starší a skúsenejší mág, a tak sa podujme na výuku mladšieho Jonathana Strange-a. Ostatné sa dozviete v tejto originálnej knihe, ktorá nedávno konečne vyšla aj v slovenčine. Ale bohužiaľ nemá pokračovanie. 

2. Kniha, ktorá mala mať spin-off sériu
Harry Potter!!! - Povedzme si to úprimne - Harry Potter by mohol byť odpoveďou na každú otázku z tohto zoznamu. No svet tejto knižnej série je taký rozľahlý a bohatý, že potenciál na spin-off sériu kníh je nekonečný. Sčasti boli moji priania vypočuté a zrodil sa film Fantastické zvery a ich výskyt, ktorý bude maťpremiéru v novembri, no preferovala by som knihy. Čo takto príbehy z iných čarodejníckych škôl, život zamestnanca ministerstva mágie, nového rokfortského učiteľa... možnosti sú nekonečné. Pls J.K.Rowling Pls
New Girl please zooey deschanel funny fox

3. Autor, ktorý by mal písať viac kníh
Suzanne Collins - Autorka série Hry o život už dávnejšie nič nevydala, čo je po úspechu jej predchádzajúcej práce škoda. Ak však v budúcnosti niečo napíše, určite si to predobjednávam. :3

4. Postava, ktorá mala skončiť s niekým iným
Okrem Harryho, čo som už spomínala v minulom článku,  - Katniss (Hry o život). Viac kvôli spoilerom nemôžem prezradiť.

5. Kniha, ktorá mala skončiť inak
Papierové mestá (John Green) - Papierové mestá milujem, dokonca chápem, prečo bol záver taký aký bol, no vôbec to neuspokojilo moje čitateľské potreby. :D
why liam neeson

6. Knižná séria, ktorá mala byť sfilmovaná
Nástroje smrteľníkov/Pekelné stroje(Cassandra Clare) - Moje zúfalstvo z toho, ako dopadol film Mesto kostí a z toho, že ďalšie časti sfilmované nebudú, je ťažké vyjadriť. Povedzme, že niekedy ležím uprostred noci, pozerám do prázdna a po líci mi tečie osamelá slza.
WE tv sad emotions emo in your feelings

7. Kniha, podľa ktorej mal byť vytvorený seriál
Magnus Bane, Zápisky veľkobosoráka (Cassandra Clare) - Keďže túto knihu tvoria samostatné poviedky, urobiť z nej seriál by bolo bezproblémové. Okrem toho by všetci určite ocenili viac Magnusa vo svojich životoch.

8. Kniha, ktorá by mala mať inú obálku


Toto si snáď ani nevyžaduje žiadny komentár.




Čo by ste chceli vy aby bolo v knihách inak? ;-)

Poďme sa kamarátiť:
facebook: https://www.facebook.com/citamtedasom.blogspot.sk/?ref=aymt_homepage_panel
instagram: https://www.instagram.com/krachela/
goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/12789706-andrea-salayov


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.