piatok 16. septembra 2016

MANŽELOVO TAJOMSTVO (LIANE MORIARTY) - RECENZIA


Manželovo tajomstvo je príjemné contemporary čítanie o manželstve, vzťahoch a každodenných problémoch dospelých. Ak však očakávate napätie, tajomno alebo záhadu, budete sklamaní. (A ak hľadáte niečo na štýl Strateného dievčaťa alebo Dievčaťa vo vlaku, po tejto knihe ani nesiahajte).

Príbeh má tri dejové línie, z ktorých každá sa sústreďuje okolo inej ženskej postavy. Podľa názvu knihy je centrálna línia sústredená okolo tajomného listu, ktorý našla Cecilia náhodne v podkroví a je adresovaný pre ňu od jej manžela, no podľa inštrukcií ho má otvoriť až po jeho smrti. Táto situácia znie pútavo, no tajomstvo, ktoré kniha obsahuje nie je až také náročné uhádnuť. Po jeho odhalení sa príbeh sústreďuje skôr na psychológiu postáv a ich riešenie danej situácie, čo však autorka zvláda perfektne.

Sklamaním pre mňa bolo neustále sťažovanie sa niektorých postáv, ako aj riešenie tzv. "first world problems" - rozoberanie  úplne banálnych situácií a problémov, pri ktorých som mala chuť postavy zatriasť a prefackať.

Záver ma príjemne prekvapil a celkovo sa kniha čítala príjemne a rýchlo. Proste jednoduché čítanie o problémoch troch žien s ľahko tajomnou zápletkou.  A s jednou z najkrajších obálok, aké som kedy videla! 3/5



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.